Tech

Apple achiziționează DarwinAI

Apple a achiziționat recent un startup canadian, DarwinAI, specializat în tehnologii de inteligență artificială vizuală pentru monitorizarea componentelor în timpul procesului de producție, conform informațiilor Bloomberg.

DarwinAI este cunoscut pentru dezvoltarea tehnologiei AI destinată inspecției vizuale a componentelor în timpul fabricației și deservirea unei game variate de industrii. Una dintre tehnologiile sale principale este reducerea dimensiunii și accelerarea sistemelor de inteligență artificială. Această abordare poate fi deosebit de utilă pentru Apple, care se concentrează pe implementarea AI pe dispozitivele proprii, în loc să se bazeze exclusiv pe serviciile cloud.

Deși Apple a oferit un răspuns tradițional privind achizițiile sale de companii de tehnologie mai mici, fără a discuta detalii specifice, există mai multe elemente care sugerează tranzacția. Printre acestea se numără închiderea website-ului și a contului de Twitter al DarwinAI, transferul a numeroși angajați ai DarwinAI în divizia de inteligență artificială a Apple, precum și angajarea cercetătorului AI Alexander Wong, fost colaborator al DarwinAI, în cadrul echipei AI a Apple.

De asemenea, confirmarea exit-ului de către BDC Capital și actualizarea portofoliului de către Obvious Venture confirmă achiziția companiei DarwinAI de către o altă entitate.

Cu toate acestea, în ciuda achizițiilor anterioare în domeniul inteligenței artificiale, Apple a întâmpinat dificultăți în a rămâne în pas cu dezvoltările din piață, în special după lansarea ChatGPT de către OpenAI. Cu toate acestea, CEO-ul Apple, Tim Cook, a promis introducerea unor funcții AI generative în viitorul apropiat, subliniind angajamentul companiei față de inovație în acest domeniu.

Planurile viitoare ale Apple includ integrarea funcțiilor AI generative în actualizarea iOS 18, care ar putea fi prezentată la evenimentul WWDC din iunie. Acest pas ar putea consolida poziția Apple în domeniul AI și ar putea aduce compania mai aproape de competitorii săi, precum Samsung sau Google. De asemenea, Apple lucrează la îmbunătățirea funcțiilor AI în operațiunile sale, inclusiv în managementul solicitărilor de service și în dezvoltarea unei noi versiuni a software-ului său de programare Xcode, care utilizează AI pentru a ajuta dezvoltatorii să scrie cod mai eficient.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

More in:Tech

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *