Jocuri Video

Roblox dezvăluie noi instrumente de modelare 3D alimentate de AI

Astăzi, la GDC, Roblox a dezvăluit două tehnologii AI menite să simplifice modelarea 3D pentru legionile nesfârșite de creatori de conținut de pe platformă. Instrumentele vizează pregătirea automată a modelelor 3D pentru animație și furnizarea unei generări de texturi alimentate de AI, oferind fie o modalitate de a elimina o parte din plictiseala creativă, fie de a accelera extinderea bazei de muncă a companiei, în funcție de cât de generos dorești să privești situația.

Primul dintre instrumentele anunțate, Avatar Auto Setup, gestionează automat rigarea modelelor umanoide, pregătind modelul pentru animație – în acest caz, pentru utilizare ca avatar Roblox. “Cu doar un clic, Auto Setup va riga automat, va segmenta și va îmbrăca modelele 3D,” a declarat Roblox într-un comunicat de presă furnizat, susținând că tehnologia reduce un proces care poate dura zile la câteva minute. Al doilea instrument, Generatorul de Texturi, folosește generarea predictivă a imaginilor pentru a crea o textură pentru un obiect 3D bazată pe o sugestie text.

“Prezentăm noi tehnologii și oportunități de a crea, scala și monetiza pe platformă, în sprijinul viziunii noastre de a împuternici crearea oricărui lucru, oriunde, de către oricine,” a declarat Nick Tornow, Vicepreședinte al Ingineriei pentru Creatori la Roblox, în comunicatul de presă furnizat. Partea “de către oricine” iese în evidență, având în vedere că, chiar în luna trecută, Roblox a fost acuzat într-un proces colectiv de a construi o platformă fondată pe exploatarea muncii copiilor.

Materialul demo inclus al noilor caracteristici ale Roblox Studio arată o manechină cu fața de bebeluș în timp ce este procesată de Avatar Auto Setup pentru utilizare ca avatar. Înainte de a demonstra rigarea automată a modelului cu o animație standard de alergare, modelul este echipat cu haine datorită punctelor de atașare proaspăt generate pentru cosmeticele Roblox. Din fericire pentru figura noastră fără nume, nu îmi bazez nicio impresie pe punctele de stil, deoarece au fost îmbrăcate ca un ranger fantasy cu cea mai proastă pereche de tunsori/accesorii pentru cap din lume. Dar hei, rigarea automată pare să funcționeze.

Un model automat rigat și animat de instrumentele de modelare AI Roblox.

De asemenea, Roblox a prezentat un set de modele 3D cu texturi furnizate de noul Generator de Texturi bazat pe prompt-uri. O plasă 3D a

unui rucsac este acoperită cu textura generată de promptul “rucsac designer, piele roșie uzată de vreme”, iar textura generată arată într-adevăr ca pielea roșie uzată de vreme. Roblox a mai prezentat o ladă de comori, un fotoliu și un urs texturat automat, acesta din urmă ciclând prin câteva texturi: una cu armură, una înghețată și alta cibernetică. Roblox afirmă în comunicatul de presă că Generatorul de Texturi poate fi folosit pentru a “prototipa noi aspecte”, lucru care se potrivește cu calitatea rezultatelor. Texturile se potrivesc cu prompturile de intrare, dar par mai degrabă un “punct de plecare” decât un “produs finit”.

Avatar Auto Setup și Texture Generator sunt disponibile începând de azi în Roblox Studio.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

More in:Jocuri Video

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *