Stiri si Articole

Topul Jocurilor pentru PC în 2024: Cele Mai Anticipate Lansări!

În universul gaming-ului, fiecare an aduce cu sine o plajă vastă de titluri captivante, inovații tehnologice și aventuri epice, iar 2024 nu este o excepție. Cu o industrie în continuă evoluție și o pasiune neabătută pentru explorarea noilor frontiere ale divertismentului virtual, anul curent promite să fie plin de surprize și momente memorabile pentru jucătorii de pe platforma PC. În acest articol, ne propunem să explorăm cele mai așteptate și cele mai bine primite jocuri din 2024, de la titluri de acțiune captivante la experiențe de explorare incredibile și aventuri de strategie complexe. Haideți să ne aventurăm în universul gaming-ului și să descoperim ce ne rezervă topul celor mai captivante 10 jocuri pentru PC în 2024.

1. Palworld

Palworld, creația dezvoltatorului japonez Pocket Pair, este un joc revoluționar de acțiune-aventură și de îmblânzire a monștrilor care îi introduce pe jucători într-o lume populată de creaturi ciudate cunoscute sub numele de „Pals”. Lansat în ianuarie 2024 prin acces anticipat pentru Windows, Xbox One și Xbox Series X/S, Palworld oferă un amestec unic de umor, strategie și aventură.

Jucătorii se pot angaja în bătălii, pot captura Pals și îi pot utiliza pentru diverse sarcini, cum ar fi construirea de baze și lupta. Premisa comică a jocului, adesea supranumit „Pokémon cu arme”, adaugă o notă capricioasă jocului.

2. Enshrouded

Enshrouded îi implică pe jucători în lumea înșelătoare din Embervale, un vast peisaj deschis care așteaptă să fie explorat. Cu suport pentru până la 16 jucători, aventurierii pot construi baze, aduna resurse și se pot confrunta cu creaturi ostile. Ferește-te de periculosul „Shroud”, unde prada valoroasă te așteaptă în mijlocul unor pericole mortale. Aventurează-te și descoperă secretele ascunse în tărâmul imersiv al lui Enshrouded.

3. Baldur’s Gate 3

Baldur’s Gate 3, un RPG next-gen de la creatorii lui Divinity: Original Sin 2, invită jucătorii să se întoarcă în Tărâmurile uitate. Abilități misterioase ies la suprafață de la un parazit care distruge mințile, oferind alegeri între a rezista corupției sau a îmbrățișa răul. Cu 12 clase, 11 rase și eroi Origin, jucătorii pornesc într-o aventură într-o lume dinamică, definită de alegerile lor.

Jocul dispune de un nou motor, care oferă libertate în explorare și interacțiune, cu o narațiune grandioasă plasată în locații emblematice D&D. Relațiile joacă un rol crucial, permițând jucătorilor să își combine forțele sau să urmărească misiuni individuale. Jocul aderă la setul de reguli D&D 5e, cu o inteligență artificială avansată, interacțiuni cu mediul înconjurător și luptă strategică.

Cu 31 de rase secundare și 46 de subclase, un creator de personaje bogat și peste 600 de vrăji, Baldur’s Gate 3 oferă o libertate aproape nelimitată. Amenințarea iminentă a războiului și a invaziei de tip mind flayer adaugă profunzime relațiilor reale și vibrante cu companionii. Jocul asigură o personalizare prietenoasă pentru streameri, cu opțiuni de dezactivare a conținutului explicit și de activare a integrării Twitch.

4. Granblue Fantasy Relink

Granblue Fantasy: Relink, un joc de rol plin de acțiune creat de Cygames, a intrat pe scenă în 2024 ca o completare esențială a apreciatei francize Granblue Fantasy. Disponibilă pentru platformele PlayStation 4, PlayStation 5 și Windows începând cu 1 februarie 2024, această tranșă palpitantă a fost aclamată de critici și a captivat rapid publicul, livrând peste un milion de exemplare în doar două săptămâni de la lansare.

5. Tekken 8

Tekken 8, cel mai recent joc din seria iconică de jocuri de lupte, a fost dezvoltat de Bandai Namco Studios și Arika și a fost lansat pe 26 ianuarie 2024, pentru PlayStation 5, Windows și Xbox Series X/S. Intitulat „The Dark Awakens”, modul poveste al jocului urmărește conflictul intens dintre tatăl Kazuya Mishima și fiul Jin Kazama, Jin urmărind să pună capăt haosului din familia lor prin înfrângerea tatălui său. Cu 32 de personaje, atât noi, cât și cele care se întorc, Tekken 8 oferă o experiență narativă captivantă, care se desfășoară pe etape captivante.

6. Suicide Squad: Kill the Justice League

Suicide Squad: Kill the Justice League un joc de acțiune și aventură dezvoltat de Rocksteady Studios și publicat de Warner Bros. Games. Inspirându-se din echipa DC Comics Suicide Squad, acest joc palpitant servește ca un spin-off al aclamatei serii Batman: Arkham și o continuare directă a jocului Batman: Arkham Knight (2015).

Plasat la cinci ani după evenimentele din Arkham Knight, jocul îi plasează pe jucători în urmările haotice, unde patru super-răufăcători notorii – Captain Boomerang, Deadshot, Harley Quinn și King Shark – sunt recrutați de Amanda Waller. Însărcinați cu o misiune periculoasă, ei călătoresc în Metropolis pentru a contracara amenințarea extraterestră Brainiac și pentru a-i neutraliza pe membrii ucigași ai Ligii Dreptății, care au căzut sub controlul său sinistru.

7. Lethal Company

Pornește într-o aventură de supraviețuire și de căutare a gunoaielor în Lethal Company, un joc de groază cooperativ care te aruncă pe tine și pe camarazii tăi în provocările periculoase ale lunilor abandonate. Rătăciți prin peisaje dezolante, capturați resurse valoroase și angajați-vă în lupte chinuitoare împotriva unor creaturi terifiante pentru a îndura misterele sinistre ale acestui tărâm părăsit. Lethal Company promite să te țină captivat de la început până la sfârșit!

8. Persona 3 Reload

Persona 3 Reload sosește în 2024 ca un captivant joc video de rol creat și publicat de Atlus. Acest remake dă o nouă viață îndrăgitului Persona 3 (2006), cel de-al patrulea episod principal aclamat al seriei Persona, care la rândul său aparține francizei expansive Megami Tensei.

Urmând pașii predecesorului său, Persona 3 Reload urmărește călătoria unui elev de liceu care se întoarce în orașul său natal la un deceniu după pierderea tragică a părinților săi într-un accident de mașină fatal. Așa cum destinul a vrut, el descoperă puterea de a invoca Persona, manifestări ale sinelui său interior, și își unește forțele cu Specialized Extracurricular Execution Squad (S.E.E.E.S.), un grup de colegi utilizatori de Persona. Împreună, ei pornesc într-o misiune periculoasă pentru a învinge Umbrele și a dezlega misterele enigmatice care înconjoară Ora Întunecată.

9. Helldivers 2

Helldivers 2 intră în scenă în 2024 ca un palpitant shooter third-person dezvoltat de Arrowhead Game Studios și publicat de Sony Interactive Entertainment. Acționând ca o continuare a aclamatului titlu Helldivers din 2015, cunoscut pentru mecanica sa de top-down shooting, această ultimă tranșă introduce jucătorii într-o nouă dimensiune de luptă intensă.

Lansat pe 8 februarie 2024, pentru platformele PlayStation 5 și Windows, Helldivers 2 a adunat rapid laude din partea criticilor și a jucătorilor deopotrivă. La doar trei zile de la lansare, jocul a obținut un succes remarcabil, lăudându-se cu vânzări de aproximativ 1 milion de unități.

10. Elden Ring

Pornește într-o călătorie palpitantă în Elden Ring, noul RPG de acțiune fantasy care îi invită pe războinicii Tarnished să mânuiască puterea Elden Ring și să se ridice la rangul de Elden Lords în expansivul Lands Between.

Pătrundeți într-o lume vastă, plină de emoție, care conectează perfect câmpurile deschise și temnițele complicate. Descoperă teritorii necunoscute și înfruntă amenințări copleșitoare, trăind un profund sentiment de realizare în timp ce navighezi prin peisajele cu multiple fațete.

Modelează-ți destinul prin crearea unui personaj unic. Personalizați-vă nu numai aspectul, ci și armele, armura și magia, permițându-vă să vă adaptați abilitățile și stilul de joc. Fie că alegi să-ți sporești forța pentru o luptă formidabilă sau să stăpânești artele arcane, puterea este în mâinile tale.

Cufundați-vă într-o dramă epică țesută din mituri, dezvăluind o poveste cu mai multe straturi spusă pe fragmente. Traversează tărâmurile și fii martor la convergența diferitelor narațiuni ale personajelor, creând o narațiune bogată și captivantă.

Elden Ring introduce o experiență de joc online unică, care leagă liber jucătorii. Implică-te în aventuri multiplayer în care poți face echipă direct cu alții pentru o explorare comună. În plus, jocul prezintă un element online sincron, permițându-vă să simțiți prezența colegilor războinici chiar și atunci când nu sunteți conectat direct, adăugând un strat distinctiv lumii interconectate din Elden Ring.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *