IT&C

SRI avertizează cu privire la un atac informatic!

SRI avertizează cu privire la un atac informatic care afectează aplicațiile de banking: Cerberus Android Banker

SRI avertizează că în România s-a răspândit un virus care preia accesul la aplicaţiile de Internet Banking.

În aceste zile când multă lume munceşte, hackerii sunt cu atât mai tentaţi să creeze atacuri noi.

Există o campanie de distribuire de malware activă în acest moment, prin care se fură datele/credenţialele bancare de pe terminalele mobile ( tablete, telefoane smart, si orice aparat mobil conectat la internet) ale utilizatorilor. Aceştia primesc un mesaj credibil în limba romana, prin care sunt invitaţi să acceseze un link pentru descărcare de informaţii privind Covid-19. Mesajul include menţiunea „Detalii secrete! (COVID-19)”. Troianul este deja cunoscutul Cerberus Android Banker.

O versiune care poate sa fure chiar PIN-uri, modele de autentificare şi coduri 2FA din Google Authenticator. Noul mesaj include un link care odată deschis începe descărcarea unui fişier numit File.apk. Toate versiunile între 4.0 şi 10 sunt vulnerabile. Cerberus nu poate fi depistat de Play Protect şi nici dezinstalat. Troianul va primi în cele din urmă acces la datele tale bancare, putând şi extrage informaţii din aplicaţiile de genul E-mail whatsapp si altele .

Dar hey si asta nu este tot versiunea respectiva poate instala si un keylogger care va monitoriza TOT incepand de la locatie pana redirectionarea mesajelor. SRI recomanda daca credeti că sunteţi victima lui Cerberus Android Banker. Sa va resetati telefonul la setarile din fabrica si a-ti scapat garantat de virusul blestemat, asta pana data viitoare cand dai iar click ca proasta pe cine stie ce reclama.

Deci evitati sa intrati pe toate link-urile primite prin sms-uri, e-maill, etc… daca tineti la conturile si informatiile voastre private.

 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You may also like

More in:IT&C