Din ce în ce mai mulţi părinţi îşi trimit copiii în centre de dezintoxicare din cauza dependenţei de Fortnite, cel mai popular joc video al momentului

 

Jocurile video au fost privite ca un mijloc de divertisment interactiv, potrivit pentru orice vârstă. Însă ce se întâmplă atunci când cei care se joacă devin dependenţi de această activitate.

Fortnite este jocul care a făcut cele mai multe furori în ultimul an, devenind rapid cel mai descărcat şi mai jucat titlu din lume.Însă, la fel cum a mai fost cazul în trecut şi cu alte jocuri online extrem de populare. World of Warcraft, acesta a început să creeze şi probleme mai puţin plăcute, mai ales pentru părinţii ai căror copii au devenit dependenţi de Fortnite.

Un raport întocmit de Bloomberg explică pe larg situaţia în care au ajuns unii copii, citând psihologi şi experţi care cataloghează această dependenţă de jocuri video ca pe una de substanţe interzise sau de alcool. „Acest joc este precum heroina”, a spus Lorraine Marer, psiholog britanic, despre Fortnite.

“Acest joc este ca heroina. Odata ce esti prins, este greu sa mai iesi”. Natura adictiva a Fortnite a fost invocata in cazuri de conflict. Mai devreme in acest an, s-a spus ca, in Marea Britanie, au existat mai multe cazuri de divort din cauza celor dependenti de Fortnite.

Iar asta ar trebui să ne dea serios de gândit, mai ales celor care nu prea iau în serios jocurile pe calculator. În urmă cu doar un an, OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) a catalogat dependenţa de jocuri video ca fiind o afecţiune psihică reală şi cât se poate de serioasă.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
The Angel Recent comment authors

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
The Angel
Guest
The Angel

1.Poza e veche mai bine de un an
2.Daca is unii prosti inseamna ca si jocul e prost?