Nvidia GeForce GTX 1180 arată că ar putea fi mai rapid decât un Titan Xp

Există o evoluție interesantă în lumea placilor video în această dimineață, deoarece speculațiile presupuse ale succesorului actualului GTX 1080 au fost postate.

Intr-o intrare pentru Nvidia GeForce GTX 1180 din baza de date TechPowerUp GPU, sunt oferite detaliile complete ale cardului neremunerat, deși cu precizări clare – ‘datele de pe această pagină se pot schimba în viitor’ – alături de considerația că este o mostră de inginerie.

Deci, da, aceasta este cu siguranță o speculație pe care ar trebui să ne păstrăm atenția, dar este interesant să vedem detaliile pretinse, și sperăm că acesta este un indiciu al faptului că plăcile grafice Nvidia sunt acum la orizont.

GTX 1180 se va desfășura aparent cu 3.584 miezuri CUDA, comparativ cu modelul GTX 1080 de 2.560. Dispune de 224 TMU-uri (față de 160 unități de cartografiere a textului pe 1080) și este construit pe un proces de 12nm (spre deosebire de 16nm).

Se plasează dublu RAM video comparativ cu GTX 1080, cu memorie GDDR6 de 16 GB mai rapidă, iar noul card are o performanță de vârf evaluată FP32 de aproximativ 13 teraflopi (gândiți-vă ca la o putere brută). Acest lucru nu depășește doar masiv 1080 care are 8,7 teraflopi, dar este și mai rapid decât actualul Titan Xp care este evaluat la 12 teraflopi.

Ce putere?

Nvidia GTX 1180 este setat să tragă 200W în ceea ce privește puterea pe care o mestece, ceea ce este puțin mai mult decât predecesorul său la 180W, dar nu o afacere uriașă, în special având în vedere faptul că oomph-ul de schimbare a pixelilor va fi probabil aici .

Din nou, să ne amintim că nu se prea entuziasmează în această etapă, totuși, pentru că nu știm cât de mult putem pune în acest zvon particular al GPU-ului.

Noile placi GeForce, considerate a fi codificate, Turing, deși chiar și acest lucru nu este sigur, ar trebui să intre în curând în producția de masă, iar discuțiile anterioare au susținut că o lansare ar putea veni la Gamescom în august.

Cu toate acestea, având în vedere aspectul acestui eșantion, poate putem speranța pentru ceva mai devreme, cum ar fi poate Computex luna viitoare; cel puțin pentru o revelație inițială.

Într-o altă evoluție interesantă pe care ați putea să o pierdeți în weekend, Nvidia a decis să renunțe la controversatul său program de parteneriat GeForce. Această schemă a avut numeroase acuzații la aceasta, inclusiv cea a deteriorării opțiunilor consumatorilor atunci când vine vorba de achiziționarea de plăci grafice, iar AMD a fost rapid să profite de acest lucru împotriva Nvidia după cum am văzut luna trecută.

Având în vedere toate flake-ul negativ tras la companie în legătură cu această problemă, nu este deloc surprinzător faptul că Nvidia a numit-o renunțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.