Activision spune că Fortnite este ‘o concurenta acum’

CEO-ul Bobby Kotick a declarat că genul de luptă royale este ‘un nou mod important de joc’

Activision Blizzard este cel mai mare editor din domeniu, dar singurul lucru pe care nu îl are în stabilul său este o luptă royale juggernaut ca, de exemplu, Fortnite. CEO-ul Activision, Bobby Kotick, a recunoscut că a avut loc astăzi cu Bloomberg, spunând că ‘Fortnite este cu siguranță o concurenta chiar acum’.

Nu prea multă concurență: În ciuda presiunii din partea juggernaut-ului multiplayer al Epic, Activision a raportat astăzi înregistrări nete, venituri și fluxuri de numerar operaționale pentru trimestrul respectiv. Call of Duty utilizatorii medii lunare sunt în creștere, World of Warcraft se bucură de ‘performanță superioară’, iar Overwatch continuă să crească, cu recenta eveniment Retribution de sezon având cea mai mare rată de participare până în prezent.

Lucrurile merg bine, cu alte cuvinte, dar chiar și așa genul de luptă royale, condus de Fortnite și PUBG, este pur și simplu prea mare pentru a fi ignorat și Kotick a spus că Activision se va adapta pentru a face față provocărilor pe care le prezintă. ‘Ideea unei noi competiții va fi o bază pentru jocuri’, a spus el. ‘Pentru majoritatea francizelor noi, acesta va fi un mod important de joc.’

Interesant este faptul că Activision a sugerat astăzi că un câștig de venit se va concentra mai degrabă pe dispozitive mobile, decât pe PC sau pe console. ‘[Succesul firmei Fortnite] evidențiază capacitatea de a aduce cu succes experiențe de joc impecabile cum ar fi royal battle la mobil în publicul sau în piețele occidentale și orientale,’ a declarat CFO Spencer Adam Neumann în timpul apelului. ‘Și asta este cu adevărat încurajator pe măsură ce ne gândim la viitoarele noastre oportunități mobile, iar oportunitățile noastre de creștere, în general, ca jocurile devin din ce în ce mai importante’.

‘Când vedem că oamenii inovează într-un mod interesant și de impact, suntem foarte rapizi să ne dăm seama cum să captezi inspirația din inovare’, a adăugat CEO-ul Bobby Kotick. ‘Noi, ca o companie, în ADN-ul nostru, în cultura noastră, când vedem lucruri care atrag atenția publicului, suntem foarte buni la a fi inspirați de acei’.

Comentariile lui Kotick reflectă cele ale firmei de investiții Oppenheimer, care a declarat în martie că editorul este ‘foarte conștient’ de ceea ce fac alte companii cu genul și că este un ‘urmaș mai rapid’, ceea ce înseamnă că ar putea face curând o luptă royale mișcați-vă propria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.