Oculus Rift 2 ar putea folosi lentilele în mișcare pentru o focalizare mai accentuată a VR

Planul de cinci ani al lui Oculus începe să se contureze

În timp ce toată atenția realității virtuale a fost concentrată în jurul noului headset autonom Oculus Go în această săptămână, dezvoltatorii VR de la Facebook sunt deja în planificarea generațiilor viitoare ale setului cu cască Oculus Rift.

Compania a folosit Conferința de Dezvoltare F8 din această săptămână pentru a scoate în evidență un prototip numit Half Dome, principiile din spatele căreia se vor scurge în orice ar fi Oculus Rift 2.

Half Dome, deși seamănă foarte mult cu sistemul Oculus Rift existent, utilizează un sistem de lentile interne foarte diferit – unul în care lentilele sale se deplasează mecanic pentru a se apropia și mai departe de ochii unui utilizator în funcție de punctul de focalizare al unei aplicații are drept scop livrarea.

Afișajul ‘Varifocal’

Maria Fernandez Guajardo de la Oculus, șeful departamentului de management al produselor, a descris acest lucru ca un afișaj ‘varifoc’, dar nu a reușit să precizeze dacă lentilele în mișcare vor fi sau nu reglementate de o cameră de urmărire a ochilor sau doar de calcule software.

Un demo video a arătat un tester care deține un element virtual, ridicându-l pe față și apoi văzând că a ajuns într-o claritate mai mare pe măsură ce se apropia. Detaliile fine au devenit mai clare, lizibilitatea textului fiind îmbunătățită în mod special.

În plus, compania a arătat că lentilele ar îmbunătăți considerabil câmpul vizual pentru un purtător, crescând de la punctul de vedere al Rift de 110 de grade până la 140 de grade.

Deplasați mintea înapoi la F8 2016, iar aceste detalii au fost prezentate ca un plan de cinci ani pentru ambițiile companiei VR, deci progresul se întâmplă deja într-un ritm bun. Următorul pe ordinea de zi? Ecrane cu rezoluție de 4K pe ochi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.