Cel mai bun browser web 2018: mai rapid și mai sigur

Cei mai mulți dintre noi au tendința să aleagă un browser web și să rămână cu el de ani de zile. Poate fi greu să vă despărțiți de zona dvs. de confort – mai ales atunci când vă obișnuiți cu quirks – dar încercarea unui alt browser vă poate îmbunătăți considerabil experiența pe web.

Fie că sunteți în căutarea unei securități sporite, viteză îmbunătățită sau flexibilitate mai mare prin opțiuni personalizabile și pluginuri, cel mai bun browser web poate avea un efect enorm asupra vieții online. Aici, am pus cele mai mari browsere prin pașii lor (plus unii pe care probabil nu vi-l cunoașteți) pentru a identifica browser-ul care bate cel mai bine toate aceste casete. Și, dacă aveți o preocupare deosebită, citiți mai departe pentru a vedea dacă există o alternativă care ar putea fi mai potrivită nevoilor dumneavoastră.

1. Mozilla Firefox

Firefox se întoarce după o revizuire totală și a reușit să-și reia coroana

Foarte rapid

Lumina pe resursele sistemului

Sisteme de confidențialitate deosebite

Firefox a primit recent cea mai mare actualizare în 13 ani și este atât de impresionant încât a lăsat browser-ul să fie în partea de sus a listei noastre.

Firefox a fost întotdeauna cunoscut pentru flexibilitatea și suportul pentru extensii, dar în ultimii ani a început să rămână în urmă în competiție în ceea ce privește viteza. Firefox Quantum, lansat anul trecut, a reprezentat o revizuire totală a bazei de cod a browserului, cu viteze comparabile cu Google Chrome. Nu este vorba doar de computerele de vârf – noul Firefox face o utilizare fructuoasă a RAM-ului, chiar și cu mase de tab-uri deschise.

Firefox înregistrează, de asemenea, puncte serioase atunci când vine vorba de intimitate. Mozilla este non-profit, ceea ce înseamnă că nu are același impuls pentru a vă vinde datele ca și alți dezvoltatori de browsere. Organizația face, de asemenea, actualizări regulate pentru a contribui la protecția vieții private a utilizatorilor, pe măsură ce companiile de internet se află sub control în ce privește modul în care tratează datele cetățenilor.

Quantum a introdus, de asemenea, un nou sistem pentru extensii care împiedică dezvoltatorii necinstiți să facă modificări rău intenționate ale codului intern al browserului.

Nu este întotdeauna cel mai rapid absolut – pentru unele pagini Chrome are încă un avantaj, așa cum arată demonstrația proprie a lui Mozilla – dar noul Firefox a ieșit afară și este alegerea noastră pentru cel mai bun browser web din 2018 până acum.

2. Google Chrome

Dacă sistemul dvs. dispune de resurse, Chrome este cel mai bun browser pentru 2018

+ Performanță rapidă

+ Infinit de expandat

– Foame de resurse

Cu Chrome, Google a construit un browser extensibil și eficient, care merită locul său în partea de sus a clasamentului browserului. Potrivit analizei tendințelor browser-ului w3schools, baza de utilizatori a acestuia este în creștere, chiar dacă numerele de instalare ale Microsoft Edge sunt probabil în creștere. De ce? Ei bine, este cross-platformă, incredibil de stabil, strălucit prezentat pentru a ocupa de minim de spațiu pe ecran, și aproape cel mai frumos browser-ul este de a utiliza.

Gamă largă de extensii ușor de obținut și instalate, ceea ce înseamnă că puteți să-l faceți pe cont propriu și există suport pentru controalele parentale și o gamă imensă de trucuri și setări pentru a asigura o eficiență maximă.

Cu toate acestea, Chrome nu este lipsit de dezavantajele sale. Este unul dintre cele mai grele browsere din punct de vedere al utilizării resurselor, deci nu este strălucitor pentru mașinile cu RAM limitat, iar performanța sa nu se potrivește cu celelalte în ceea ce privește benchmarking-ul. Și, cu tentaculele Google care rulează prin ea, s-ar putea să nu vă simțiți confortabil cu modul în care se utilizează datele dvs. de navigare.

3. Opera

Un browser subevaluat, care este o alegere excelentă pentru conexiunile lente

+ Mod Turbo excelent

+ Anunț blocat integrat

– Mai puține pluginuri decât rivalii

Este trist că Opera reprezintă doar aproximativ 1% din piața browserului, deoarece este într-adevăr un browser de calitate. Se lansează rapid, interfața este curată și face tot ceea ce rivalii săi pot face cu câteva extrase aruncate într-o măsură bună.

Motivul cheie pentru care am recomanda cel puțin instalarea programului Opera alături de browserul principal este funcția sa Opera Turbo. Acest lucru comprimă traficul dvs. web, direcționându-l prin serverele Opera, ceea ce face o mare diferență în viteza de navigare dacă sunteți blocat pe dial-up rural sau conexiunea dvs. de bandă largă are un moment.

De asemenea, reduce cantitatea de date transferate, la îndemână dacă utilizați o conexiune mobilă, iar această redirecționare evită, de asemenea, orice restricții de conținut pe care ISP-ul dvs. le-ar putea plasa în navigarea dvs., ceea ce poate fi foarte util. Opera se îndepărtează automat de pe urma utilizării site-urilor protejate, cum ar fi băncile, astfel încât traficul dvs. să fie gratuit și să nu depășească nici o încălcare a vieții private.

Există, de asemenea, un bloc de anunțuri integrat – care poate fi oprit dacă sunteți înclinat moral în această direcție – și un mod de economisire a bateriei, care promite să vă păstrați laptop-ul merge mai mult.

4. Microsoft Edge

Noul browser Microsoft oferă o integrare completă cu Windows 10

+ Foarte rapid

+ Mod de citire încorporat

Implicit ‘experiența de navigare’ în Windows 10, și indisponibil pentru sistemele de operare mai vechi, Edge este unul ciudat. Destul de ce Microsoft trebuie să ruleze o pereche de produse de browser în tandem, mai degrabă decât să facă Edge compatibil înapoi este dincolo de noi. Motivul companiei, se pare, este că Edge reprezintă sfârșitul mai ușor de utilizat oferit de Redmond, în vreme ce Internet Explorer scade puțin mai bine pentru întreprindere.

Integrarea cu trucuri de bază Windows 10 pare a fi punctul principal puternic Edge. Acesta rulează fericit ca o aplicație modernă cu jupuire în modul tabletă Windows 10 și lucrează cu Cortana. Este, de asemenea, extrem de raționalizat pentru vârsta web actuală, eliminând protocoalele nesigure, cum ar fi ActiveX, și vă forțându-vă în Internet Explorer dacă doriți să le utilizați. Suntem mai obișnuiți cu faptul că browserele nu reușesc să facă pagini mai noi decât suntem chemați să vizităm paginile mai vechi ale webului.

Curmudgeonly bâzâie deoparte, de fapt, folosind Edge este o experiență perfect plăcută. Este extrem de rapid, cu ciocane prin repere, modul său de citire integrat face ca siturile complexe să fie mai gustoase și prin împrăștierea cu sandbox-uri de restul sistemului de operare Microsoft a asigurat că Edge nu va suferi încălcări ale securității fratelui său mai mare.

Este doar o rușine că Microsoft este atât de insistent să forțeze Edge pe utilizatorii Windows 10, făcându-l browserul implicit pentru linkurile deschise în aplicația Mail, adăugând comenzi rapide pe desktop după actualizări importante ale sistemului de operare și prezentându-l ca pe un rezultat potențial dacă începeți să tastați ‘Firefox’ în caseta de căutare Cortana.

5. Microsoft Internet Explorer

Rapid și eficient, dar mai puțin extensibil decât Firefox și Chrome

+ Faceți o utilizare frugală a resurselor

+ Design curat

– Suport slab pentru plugin-uri

Microsoft Internet Explorer a înregistrat unele schimbări majore în timpul perioadei lungi de timp, de la dominarea diagramelor browser-ului până la cei doi concurenți principali. Aceasta este parțial o chestiune de alegere – în special alegerea browserului pe care Microsoft a fost nevoită să o ofere clienților după o hotărâre judecătorească – și parțial deoarece versiunile mai vechi au căzut în spatele curbei de randare și de compatibilitate.

Nu există astfel de probleme cu Internet Explorer 11. Este curat, puternic, foarte compatibil și necesită mai puțin RAM și CPU decât paginile echivalente pe Chrome sau Firefox. În plus, le-ați adăugat pe ambele pe referința Sunspider a WebKit.

Asta nu înseamnă că acest browser este perfect. Varianta de referință V8 a Google observă că se luptă și IE nu este la fel de capabilă să se ocupe de add-on-uri și extensii ca mulți dintre concurenții săi. Deci, în timp ce nu există niciun motiv pentru a evita IE cum ar fi ar fi fost o dată, dacă sunteți în căutarea pentru o experiență de navigare mai personalizat ai noroc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.