Avast Free Antivirus review

Înființată în 1988, Avast Software sa transformat într-un gigant antivirus care pretinde a fi numărul unu pe piața de securitate a consumatorilor, cu peste 435 milioane utilizatori lunari activi în întreaga lume.

Avast Free Antivirus este un instrument capabil care oferă toate componentele esențiale antivirus pentru Windows, Android și Mac. Detectarea în timp real preia amenințările cunoscute pe măsură ce acestea apar, filtrarea pe web blochează accesul la legături periculoase, iar fișierele necunoscute sunt analizate în cloud pentru a detecta cele mai recente malware. Și chiar dacă tot ce nu reușește, monitorizarea comportamentului de la Avast vă poate detecta și vă poate avertiza asupra oricărui proces care desfășoară acțiuni asemănătoare programelor malware.

Spre deosebire de o parte din competiție, pachetul nu are restricții sau limite ascunse menite să vă facă upgrade. Nu există anunțuri terță parte, nu există mai puține actualizări antivirus sau nu faceți altceva pentru a vă slăbi securitatea.

Dacă aveți nevoie de mai multă putere la o dată ulterioară, Avast Internet Security adaugă o mulțime de straturi de securitate valoroase: un firewall, un filtru de spam, o protecție suplimentară pentru ransomware, un sistem securizat DNS și o nisip pentru a rula mai bine aplicații suspecte. Este al tău de la £ 49.99 ($ ​​70) pe an pentru un computer, un an de licență.

Setup 
Site-ul Avast are o cantitate destul de mare de informații despre ce poate face produsul său gratuit și un tabel de comparație evidențiază în mod clar diferențele majore cu verișorii săi comerciali. Petreceți câteva minute de navigare și majoritatea oamenilor ar trebui să aibă o idee dacă programul este potrivit pentru ei și dacă sunteți tentați, programul de instalare Avast Free Antivirus poate fi descărcat cu un clic.

Dacă te-ai săturat de pachete antivirus umflate care instalează extrasuri inutile, îți va plăcea controlul pe care îl primești cu produsele Avast. Alegeți opțiunea Instalare personalizată și puteți naviga în 14 module și aplicații separate Avast pentru a decide ce doriți să instalați și ce nu faceți cu adevărat. Este o abordare binevenită pe care ne-ar plăcea să o vedem adoptate de alte pachete antivirus.

Unele instalatoare de antivirus solicită eliminarea produselor concurente, însă Avast oferă o mai mică flexibilitate. Dacă detectează un alt pachet antivirus pe PC, se va instala în mod pasiv, dezactivând în principal protecția în timp real, dar în același timp vă permite să rulați scanarea și să utilizați alte caracteristici ale programului. Acest lucru funcționează bine, din experiența noastră, dar dacă sunteți bucuros să riscați conflicte antivirus, puteți dezactiva modul pasiv și puteți vedea dacă aplicațiile antivirus vor funcționa împreună.

Software-ul concurente deoparte, nu au existat alte hassles de instalare. În special, nu am fost nevoiți să vă înregistrați, să vă creați un cont sau să urmați oricare dintre celelalte proceduri create de companii, de obicei, ca scuză pentru a vă obține detaliile. Cea mai apropiată instalare a fost o ofertă pentru a ne trimite un link de descărcare pentru clientul Android dacă ne-am predat adresa de e-mail, dar acest lucru a fost clar opțional și l-am ignorat fără probleme.

Features
Avast Free Antivirus are o mulțime de caracteristici – mai mult decât unele produse comerciale – dar face tot posibilul pentru a le ține departe de drum, cel puțin inițial. Cel puțin puteți lansa aplicația, faceți clic pe Scanare inteligentă și urmăriți, deoarece verifică în mod automat calculatorul dvs. pentru programe malware, lipsește plăcuțele de software, extensiile de browser dubioase și problemele de performanță.

În timp ce acest lucru sună minunat, există o problemă imediată. Deși Avast poate verifica și raporta probleme legate de performanță, cum ar fi cheile de registru rupte și fișierele junk în spațiu, acest lucru poate face mult mai mult timp de scanare, iar standardul Free Antivirus nu poate rezolva aceste probleme oricum. Cereți aplicației să rezolve orice probleme și tot ce-i face este să vă ofere o instalare a unui proces de testare a software-ului de curățare comercial Avast.

Din fericire, acest lucru este ușor de stabilit. Deplasați-vă în caseta de dialog Setări și veți găsi un număr imens de opțiuni și opțiuni, inclusiv posibilitatea de a decide exact ce doriți să faceți scanarea inteligentă. Ștergeți o casetă de selectare și Avast Free nu va scana în viitor probleme de performanță.

O altă opțiune este să vă îndreptați spre dialogul Scanează, unde Avast oferă opțiuni pentru scanarea anumitor dosare sau unități, întregul dvs. sistem sau pentru a rula o scanare la repornirea următoare, înainte de a începe Windows.

Experții pot, de asemenea, să configureze și să programeze scanări personalizate care realizează acțiunile precise pe care le definește utilizatorul. Aveți posibilitatea de a alege zonele de scanare și de excludere, tipurile de fișiere de verificat, arhivarea formatelor pentru a le extinde, acțiunile de efectuat și multe altele.

Aveți posibilitatea să programați aceste sarcini pentru a rula automat, de asemenea, astfel încât să puteți seta o verificare completă pentru a rula în fiecare zi, cu scanări rapide și mai simple care rulează la fiecare câteva ore. Oricine îi place să-și ajusteze securitatea va aprecia controlul oferit.

Am subliniat best antivirus software of 2018

Abilitățile de filtrare web ale Avast sunt gestionate în majoritate de extensiile browserului. Suportul pentru Chrome a funcționat bine pentru noi, subliniind legături periculoase în rezultatele căutării noastre și avertizând-ne la probleme dacă am făcut clic pe link-uri rău intenționate în altă parte.

Funcțiile Bonus încep cu inspectorul excelent Wi-Fi al Avast. Acest instrument puternic începe prin scanarea rețelei dvs. locale și raportarea pe orice dispozitive conectate și tipurile acestora, ceea ce este util ca o modalitate de a vedea cine altcineva ar putea să utilizeze Wi-Fi-ul. Fiecare dispozitiv este verificat pentru probleme de securitate, cum ar fi parolele slabe și setările de rețea slab configurate, Wi-Fi Inspector evidențiind orice probleme și recomandând ce trebuie făcut în continuare.

Software Updater este un modul simplu dar eficient care scanează software-ul obișnuit exploatat pentru actualizări lipsă și oferă să le descărcați și să le instalați pentru dvs. Aplicațiile acceptate includ Chrome, Firefox, Opera, Java, Flash, Adobe Reader și Adobe Air și am descoperit că Software Updater a fost capabil să descarce și să instaleze silențios toate actualizările cerute cu un clic.

Modul de jocuri dezactivează automat notificările Avast și mărește prioritatea procesului de joc pentru a optimiza performanța. În ciuda numelui, nu funcționează doar cu jocuri – îl puteți folosi cu orice aplicație.

Interfața Avast are, de asemenea, icoane pentru multe alte instrumente, inclusiv firewall-ul și sandbox-ul, care nu sunt disponibile în versiunea gratuită și vă cer să faceți upgrade dacă le selectați. Acest lucru poate fi inițial enervant, dar majoritatea sunt marcate cu un lacăt pentru a indica că nu sunt disponibile și nu durează prea mult pentru a realiza ce funcții puteți utiliza și pe care nu le puteți face.

Dacă aveți probleme cu modul în care funcționează Avast, accesând fereastra Setări afișează o gamă largă de opțiuni și trucuri. Acestea includ abilitatea de a dezactiva alertele audio iritante, de a raporta rapoartele trimise prin e-mail la adresa aleasă, de a decide cum și când sunt permise actualizările Avast, plus puteți proteja parolele de pe Avast pentru a împiedica alții să tortureze setările dvs. Dacă programul este grav greșit, este posibil să restabiliți valorile implicite din fabrică pentru a aduce Avast înapoi la o stare de lucru cunoscută.

Novices ar trebui să lase cele mai multe, dacă nu toate, aceste setări, dar utilizatorii mai experimentați vor găsi un grad neobișnuit și foarte binevenit de control excelent asupra Avast Free și a acțiunilor sale.

Protection 
Imensa popularitate a programului Avast Free Antivirus înseamnă că este inclus în mod implicit în aproape orice raport de laborator de testare, ceea ce este foarte util atunci când încercați să evaluați cât de corect ar fi acesta.

Testul AV-Test din februarie 2018, care arată că raportul Avast este foarte bun, blocând 100% din amenințările eșantionului și generând mai puține alarme false decât media.

Raportul sugerează că poate încetini unele acțiuni mai mult decât de obicei, dar nu suficient pentru a observa vreo diferență. De exemplu, cifrele sale ar putea însemna că o lansare a aplicației care durează 5 secunde fără antivirus și 5,3 secunde cu o aplicație antivirus medie ar putea crește până la 5,5 secunde cu Avast. Nu-i nimic.

Avast nu face destul de bine la AV-Comparatives, unde ultimul rezumat Real-World Protection Report pentru iulie-noiembrie 2017 a plasat compania a zecea din 21 cu o rată de detecție de 99,5%. Nu este deloc rău și este în general comparabil cu multe alte companii mari (Kaspersky și Avira au obținut 99,7%, ESET a gestionat 99%, iar McAfee a înregistrat 98,9%).

SE Labs utilizează propriul sistem de notare personalizat, dar acest lucru îi conferă, de asemenea, lui Avast o poziție decentă pe jumătate din clasa a 13-a. În spatele produselor de la Norton, Kaspersky, ESET și Avira și în fața Trend Micro, F-Secure și Bitdefender.

Fiecare laborator are propria procedură de testare și există întotdeauna variații ale rezultatelor, însă imaginea largă este clară. Avast Free Antivirus poate să nu se potrivească cu liderii de piață, dar oferă o protecție de calitate care depășește fără efort multe produse comerciale.

Verdictul final 
Un puternic antivirus care oferă o protecție solidă. Utilizatorii experimentați, în special, vor aprecia lista lungă de caracteristici și controlul excelent pe care îl obțin asupra modului în care funcționează pachetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.